<*> ÖSSZETÉTEL      <*>                          

    Zöldbúzafűlé, zöldtea (víz, zöldtea), almalé, agavesűrítmény, citromlé,

    Spirulina mikroalga, stabilizátor (pektin)

 

<*> ADAGOLÁS        <*>                          

    Napi 100-150 ml fogyasztása ajánlott, lehetőleg éhgyomorra, kortyolgatva.

 

<*> JAVALLAT        <*>                          

    A búzafűből frissen kipréselt lében az A-, B1-, B12-, B2-, B3-, B6-,

    C-, D-, E-, H- és K-vitamin, a folsav és a pantoténsav természetes

    formájában, tehát a szervezet által könnyen felvehetően található meg.

    A búzafűben több mint 90-féle, a szervezet számára fontos ásványi anyag

    és nyomelem fordul elő, többek között kalcium, vas, kálium, szelén.

    A vörösvérsejtek építésében nélkülözhetetlen vas a búzafű levében 10-szer

    nagyobb mennyiségben található, mint a parajban. A hemoglobinhoz vegyi

    felépítésében rendkívül hasonló klorofilban is páratlanul gazdag.

    A búzafűben talált 25-féle aminosav közül 9 olyan, amit az emberi

    szervezet önállóan nem tud felépíteni.

    A préslében lévő enzimek segítik az értékes összetevők beépülését a

    szervezetbe. Csak néhányat a fontosak közül: proteáz, citokróm-oxidáz,

    amiláz, lipáz, phycocianin, transzhidrogenáz.

    A nemzetközi tapasztalatok szerint a zöldbúza préselve jól bevált

    lékúráknál, méregtelenítésnél és a szervezet általános erősítésére.